Отворена изложба у Официрском дому у Нишу

24.08.2017.

У уторак 22. августа у Нишком Официрском дому отворена је изложба слика под називом „Континуитет у уметничком стваралаштву Милана Коњовића“.

У уторак 22.08.2017.године у 20 часова у Нишком Официрском дому отворена је изложба слика Милана Коњовића  једног од наших најзначајнијих уметника XX века, под називом “Континуитет у уметничком стваралаштву Милана Коњовића“.

Аутор изложбе кустос Небојша Васић одабиром од тридесетпет уметничких дела представио је хронолошки уметничко стваралаштво Милана Коњовића кроз седам развојних фаза од 1913-1990.године.

Кустос Небојша Васић,кустос Радмила Лазаревић Костић, директор Емилија Билић Ћоћић,директор Милена Рацков Ковачић

На свечаном отварању изложбе многобројној публици  обратили су се: директор галерије „Савремене лиоквне уметности“ у Нишу госпођа Ема Билић Ћоћић, директор галерије „Милан Коњовић“  госпођа Милена Рацков Ковачић и аутор изложбе кустос Небојша Васић који је присутне упознао са уметничким стваралаштвом Милана Коњовића. Интересантно је поменути да је последњи пут Милан Коњовић излагао у Нишу седамдесетих година прошлог века, тако да је ова изложба побудила велико интеросвање шире јавности, новинара и љубитеља ликовне уметности и културе у Нишу. Изложба ће бити отворена до 6. септембра ове године.

Сувенирница

Публикације
Публикације