„Коњовић у Београду“

01.11.2010.

У петак, 29. октобра 2010., одржана је промоција Монографије „Коњовић изблиза“ ауторке Ирме Ланг у просторијама Националне галерије у Београду. Истовремено отворена изложба дела Милана Коњовића „Боје“.

Национална галерија у Београду (Доситејева 1) имала је ту част да прва, у планираном низу, промовише Монографију „Коњовић изблиза“ ауторке Ирме Ланг те да ово обележи и пригодним програмом.

Програм се састојао у организовању конференције за штампу са новинарима дневних и недељних новина, радија и телевизије. Конференција је одржана дан пре отварања изложбе. Учесници су били поред ауторке Ирме Ланг, Сава Степанов, историчар уметности и Петер Мраковић, директор Галерије „Милан Коњовић“.

Национална галерија је поводом промоције организовала изложбу уметничких дела Милана Коњовића, под називом „Боје“, са 22 слике из приватних колекција датираних из периода од 1930. до 1940. године. Изложбу су отворили: Мирослав Родић, директор Националне галерије, Ирма Ланг, ауторка Монографије и Петер Мраковић, директор Галерије „Милан Коњовић“.

Изложба је отворена 29. октобра и трајаће 20 дана.

Сувенирница

Публикације
Публикације