Отворена изложба слика „Коњовић, у Прагу поново“

17.11.2012.

У среду, 14.11.2012.год., отворена је у Музеју Карловог моста у Прагу, изложба слика Милана Коњовића „Коњовић, у Прагу поново“

У среду, 14.11.2012. године, отворена је изложба слика „Коњовић, у Прагу поново“. Ова изложба се одржава у Музеју Карловог моста у Прагу, Република Чешка (Galerie Muzea Karlova mostu, Křižovnické náměstí 3, 110 00 Praha 1-Staré Město).

Многобројним присутним посетиоцима обратили су се редом Zdeněk Bergman,директор Музеја Карловог моста; Весо Ђорем, Удружење грађана Лука Праха, Праг; Петер Мраковић, директор Галерије „Милан Коњовић“; Сава Степанов, аутор изложбе; Славиша Грујић, покрајински секретар за културу и јавно информисање АПВ и као почасни гост, прослављени режисер Емир Кустурица. Отварању изложбе је присуствовао и Саша Торлаковић, члан Градског већа Града Сомбора задужен за област културе.

Аутор изложбе је Сава Степанов из Новог Сада. Изложбу чини мини ретроспективна поставка 20 слика из фундуса Галерије "Милан Коњовић" из Сомбора. Изложбу су помогли Покрајински секретаријат за културу и информисање из Новог Сада, Град Сомбор и Удружење грађана Лука Праг из Прага.

Заинтересовани ће моћи посетити изложбу до 27.11.2012. године.

Више фотографија са отварања изложбе:

Сувенирница

Публикације
Публикације