Суфинансирање ревитализације рамова

06.08.2010.

Додељена средства из Покрајинског буџета у износу од 200 хиљада динара за суфинансирање пројекта ревитализације рамова и израде нових рамова за слике из збирке Галерије.

Покрајински секретаријат за културу расписао је Конкурс за суфинансирање пројекта у области заштите културног наслеђа у АПВ у 2010. години. Након окончања конкурсног поступка, Решењем овог секретаријата, сомборској Галерији „Милан Коњовић”, додељена су средства у износу од 200 хиљада динара за суфинансирање пројекта ревитализације рамова и израде нових рамова за слике из збирке Галерије.

Започињањем реализације овог Пројекта, слике Милана Коњовића моћи ће се излагати публици са већим степеном заштите, већим степеном оригиналности, као и комплетирањем целокупног опуса оригинална дела Милана Коњовића, адекватним урамљивањем, као и могућношћу постављања већег броја тематских изложби, с опремљеним радовима.

Циљ Пројекта је заустављање пропадања оригинала дела Милана Коњовића, на ручно обрађеним и урађеним рамовима, те даље опремање слика, које до дан–данас, стоје још увек неопремљена.

Наиме, првенствено се ради о тридесетак дела Милана Коњовића која су настала у периоду од 1912. године па до 1940. године, а која нису адекватно опремљена у оригиналним рамовима или их је потребно ревитализовати.

Након обраћања Покрајинском заводу за заштиту споменика културе у Новом Саду, са захтевом за израду реплика рамова, Завод је доставио одговарајућу спецификацију, са којом је учествовано на већ наведеном Конкурсу, на основу чега је конкурсна комисија и решила да нашој Галерији која је и легат, додели 200 хиљада динара за ове намене.

Сувенирница

Публикације
Публикације