КОЊОВИЋ У УЖИЦУ

17.10.2019.

“КОЊОВИЋ У УЖИЦУ

 

У оквиру манифестације „Дана града“, у Градској галерији у Ужицама, у сарадњи са Установом за културу Галеријом „Милан Коњовић“ из Сомбора, организована је тематска изложба од 43 слика под називом „Повратак колориту“.

Она обухвата колористичку фазу у стваралаштву Милана Коњовића. Изложба је  отворена,  08. октобра 2019. године, са почетком у 19 часова у присуству медија и бројне публике,  љубитеља ликовне уметности и културе, заинтересоване за овај изузетан културни догађај.

Интересантно је напоменути да Милан Коњовић за живота, никада није самостално излагао у Ужицама. На отварању изложбе говорили су: дипл. проф. Зоран В. Цветић, директор Градске галерије Ужице,  мр  Милена Рацков Ковачић, директорка Галерије „Милан Коњовић“, градоначелник Тихомир Петковић и Небојша Васић, кустос ГМК, аутор изложбене поставке.

 

Због великог броја гостију, најављених страних амбасада , школа из целе Србије и из иностранства, изложба ће бити отворена до краја месеца.

Градска галерија у Ужицaмa основана је 1990. године, галерија се бави излагањем дела модерне и савремене уметности, а организује и изложбе иностраних аутора, као и славних великана са наших простора.

 

Сувенирница

Публикације
Публикације