200.000 динара из покрајинског буџета

25.05.2010.

Покрајински секретаријат за културу расписао је конкурс за суфинансирање текућих поправки и одржавање зграда, објеката и опреме и набавку нове опреме за установе културе на територији Аутономне Покрајине Војводине.

Решењем Покрајинског секретаријата за културу, Галерији су додељена средства у износу од 200.000,00 динара за финансирање трошкова набавке опреме — опремање фото–галерије, чиме ће се иновирати стална изложбена поставка слика.

Галерија у својој збирци поседује 1.084 дела нашег славног српског сликара, а не постоји могућност да се физички прикажу истовремено сва дела, тако да су се публици дела до сада презентовала путем сталних и повремених тематских поставки.

Обзиром да се ради о легату Граду Сомбору, Покрајински секретаријат за културу из Новог Сада је имао разумевања и довољно слуха да би се одобравањем оваквог пројекта бројним домаћим и иностраним посетиоцима могао приближити комплетан опус Милана Коњовића из фундуса Галерије „Милан Коњовић”, те ће се овим средствима набавити рачунар са монитором осетљивим на додир.

На овај начин посетиоци Галерије моћи ће да погледају и фотографије слика које тренутно нису изложене.

Сувенирница

Публикације
Публикације