Изложба „Милан Коњовић: 1 сликар, 15 фотографа, 30 уметничких дела“ у Галерији „Милан Коњовић“

03.10.2015.

У присуству бројних званица, синоћ је у Галерији „Милан Коњовић“ отворена изложба „Милан Коњовић: 1 сликар, 15 фотографа, 30 уметничких дела“.

Званице је прво на отварању поздравио Петер Мраковић, директор Галерије, а испред магазина „Лепота и здравље“ присутне је поздравила Јелена Савић која је и представила фотографе – учеснике пројекта. О животу и сликарском опусу Милана Коњовића говорио је Небојша Васић, стручни сарадник Галерије.

Изложбу је отворио Славиша Грујић, покрајински секретар за културу и јавно информисање.

Пројекат – изложба обухвата 15 ремек-дела Милана Коњовића из Галерије у Сомбору. Петнаест савремених српских фотографа - учесника пројекта, снимило је савремену црно-белу или колор фотографију као реминисценцију на једну од Коњовићевих слика изложених у сомборској галерији. У пројекту учествују фотографи Вукица Микача, Драган Кујунџић, Александар Радош, Јарослав Пап, Ђорђе Арамбашић, Милица Мрвић, Бојана Андрић, Радивој Хаџић, Александар Камаси, Мирко Табашевић, Луна Јовановић, Сења Вилд, Борис Бајчетић, Предраг Узелац и Данило Мијатовић.

Пројекат се спроводи у сарадњи са „Color Press” групом и магазином „Лепота и здравље”. Пројекат су помогли Покрајински серетаријат за културу и информисање Аутономне Покрајине Војводине као и Град Сомбор.

 

Изложба је отворена до 16. октобра 2015.

 

Сувенирница

Публикације
Публикације