Ноћ за памћење

17.05.2010.

Noć za pamćenje

Галерија „Милан Коњовић” се и ове године укључила у, код публике омиљену, културну манифестацију под називом „Ноћ музеја”.

Субота, 15. мај, била је, као и многим од 48 градова у Србији, ноћ за памћење. Упркос кишној и хладној ноћи, смењивале су се групе наших суграђана, као и гости који су се те ноћи затекли у нашем граду.

У 18 часова отворена су галеријска врата, изложбом отвореном уочи самог првомајског празника са 28 пејсажа, урађених техником уља на лесониту, у приземном делу зграде, а на спрату налази се део Сталне галеријске поставке, такође доступан посетиоцима. У холу галерије, непрестано су се приказивали филмови Божидара Калезића и Михајла Секулића, који на врло интересантан начин приказују Милана Коњовића како уживо слика, прича, портретише, што је несумњиво изазвало веома велику радозналост и одушевљено привлачило посетиоце током целе ноћи, којих је било, ни мање ни више, већ тачно 720.

Било је врло узбудљиво све до 2 сата после поноћи, а задовољство је било велико и запосленима, јер су и остали дани у Галерији испуњени занимањем за ову установу, увек са завидном посећеношћу.

Сувенирница

Публикације
Публикације