Слике Милана Коњовића у Бечу

14.11.2014.

Синоћ је у Бечу, у оквиру галерије Кунстлерхаус, отворена изложба слика „Слутња, крв и нада - Примери из уметност у Војводини и Србији 1914-2014.“

Изложба је конципирана у три целине, тако да први део чини поставка Милан Коњовић на раскршћима српске уметности (1914 -2014) у којој ће упоредо бити приказане и Коњовићеве иницијативе и утицаји у српској уметности тога доба. Друга целина биће поставка  „Фаталне деведесете – супротстављање хаосу“, а трећу чини поставка „После 2000-те, Транзиција у уметности – уметност у транзицији“.  Изложба је реализована сарадњом Галерије „Бел арт“ из Новог Сада и Кунстлерхаус, Беч, а подршку је пружио Секретаријат за културу и информисање АП Војводине.

Са отварања

На отварању изложбе публици су се обратили Славиша Грујић, покрајински секретар за културу и информисање, Peter dr Zawrel, директор галерије Кунстлерхаус, Ernst Woller, члан градског већа задужен за културу града Беча.

У име амбасаде Републике Србије у Аустрији обратио се аташе за културу Горан Брадић, док је о самој поставци говорио аутор изложбе ликовни критичар Сава Степанов.

Милан Коњовић, Бараке у логору, 1941.

На овој изложби се налазе и 13 слика из фундуса Галерије „Милан Коњовић“ из Сомбора које обухватају целокупан опус стваралаштва Милана Коњовића.

Милан Коњовић, Семеринг, 1917.

Изложба је отворена за посетиоце од 14.новембра 2014. – 4. јануара 2015. у простору Кунстлерхаус, Карлсплац 5, Беч, Аустрија.

Сувенирница

Публикације
Публикације