Збирка Галерије "Милан Коњовић броји 1.084 одабрана рада уметника и пружаЕнтеријер Галерије пресек кроз читав стваралачки век славног сликара, а дела се репрезентују у виду ретроспективних изложби (било их је 12) и повремених тематских изложби, којих је било педесетак. Галерија организује бројне изложбе Милана Коњовића широм Србије и у иностранству. Галерија "Милан Коњовић" је, са више од пола милиона досадашњих посетилаца, изузетно значајна у култури не само града Сомбора, већ и шире, те као таква представља неизоставно место за посету.

Милан КоњовићОпус сликара Милана Коњовића чини преко 6.000 радова: уља, пастела, акварела, темпера, цртежа, таписерија, позоришних сценографија, скица за костиме, витража, мозаика и графика. Створио је лични препознатљиви стил експресионистичког темперамента, а пуну афирмацију доживео на 294 самосталне и 693 колективне изложбе у Југославији и бројним центрима Европе (Праг, Будимпешта, Беч, Лондон, Амстердам, Рим, Париз, Атина, Москва) и света (Сао Паоло, Њујорк, Сан Франциско…).

Зрело жито, падина, кукурузУметнички пут Милана Коњовића започиње тзв. „раном фазом”, за време школовања по средњој Европи. Одласком у Париз, боја постаје битан елемент сликарства, те настају прва ремек дела у „плавој фази”, која повратком у домовину смењује страствена „црвена фаза” на сликама предела и људи Војводине и Дубровника. Рат и заробљеништво стишавају колорит „сиве фазе”, а 1953. долази до прекретнице, слободнијег односа према предмету и доминације чисте, интензивне боје на делима „колористичке фазе”, сликарске оријентације која кулминира у „асоцијативној фази”, најзрелијем периоду уметниковог стваралаштва. „Византијска фаза”, настала у позним Коњовићевим годинама, инспирисана византијским иконама и фрескама, затвара круг уметничког пута.

У Галериjи "Милан Коњовић" отворена je тематска изложба под називом "Људи непресушно врело инспирациjе"
11.03.21. — У Галериjи "Милан Коњовић" отворена je тематска изложба под називом "Људи непресушно врело инспирациjе"
Манифестација „Музеји за 10“
10.11.20. — Од данас 09. новембра до 15. новембра музеји широм Србије бесплатно отварају своја врата за посетиоце, и то у оквиру манифестације „Музеји за 10“.
Континуитет у уметничком стваралаштву Милана Коњовића у оквиру обележавања Дана општине Ћупријa
16.10.20. — Изложба " Континуитет у уметничком стваралаштву Милана Коњовића " биће отворена 10. октобра у 19 сати у галерији Музеја "Хореум Марги-Равно" Ћуприја а трајаће до 25.октобра.
РСС каналАрхива новости
Сувенирница
Сериграфије
Репродукције
Публикације
Остало
Документи
Правилник о ближем уређењу планирања и спровођења поступака јавних набавки и набавки на које закон не примењује
Извештај о раду за 2019. годину
Акт о систематизацији радних места
Записник 08/2019. Комисије за јавне набавке мале вредности

Сви документи