ЛогоНајвећа колекција дела чувеног српског сликара експресионисте

Новости

 1. Радно време Галерије у фебруару

  — У четвртак, 1. и петак 2. фебруара Галерија ће радити од 8 до 14 часова, а у суботу и недељу од 9 до 13 часова. У понедељак, 5. фебруара Галерија је затворена за посетиоце. Од уторка, 6. фебруара, радно време је по устаљеном распореду.

 2. Радно време Галерије у јануару

  — Галерија је затворена за посетиоце од 6. до 8. јануара, а током јануара ради по скраћеном радном времену од 8 до 14 часова, викендом од 9 до 13.

 3. Дечја недеља у Галерији

  — Дечја недеља 2022. године, под слоганом „Шта детету треба да расте до неба”, одржана је од 3. до 9. октобра у организацији Пријатељи деце Србије.

 4. Изложба пастела и акварела у Горњем Милановцу

  — У оквиру манифестације „Дани Мије Алексића” у Модерној галерији Културног центра у Горњем Милановцу 22. септембра отворена је изложба пастела Милана Коњовића из легата Галерије.

 5. Koњовић у Панчеву

  — У Галерији Народног музеја у Панчеву 12. маја свечано је отворена тематска изложба слика Милана Коњовића под називом „Људи непресушно врело инспирације".

 6. _Коњовић као инспирација новосадских фотографа

  — Дана 6.12. отворена је изложба у Спомен-збирци Павла Бељанског под називом „Коњовић као инспирација новосадских фотографа". Пре самог отварања одржан је предавање о дугогодишњем раду Галерије „Милан Коњовић" и стварању Милана Коњовића техникама акварела и темпера. Предавање је одржао Небојша Васић, кустос Галерије.

 7. Мултимедијални пројекат „Милан Коњовић – инспирација данас”

  — У четвртак, 18. новембра у просторијама Галерије биће одржан мултимедијални пројекат „Милан Коњовић – инспирација данас“ у сарадњи са Удружењем грађана „Мој Сомбор“ и основних школа са територије Града Сомбора.

 8. „Коњовић у Београду“

  — У петак, 29. октобра, одржана је промоција Монографије „Коњовић изблиза“ ауторке Ирме Ланг у просторијама Националне галерије у Београду. Истовремено отворена изложба дела Милана Коњовића „Боје“.

 9. Промоција Монографије о Милану Коњовићу

  — У петак, 22. октобра биће одржана промоција нове Монографије Милана Коњовића ауторке Ирме Ланг. Након тога биће уприличено отварање нове тематске изложбе цртежа.

 10. Суфинансирање ревитализације рамова

  — Додељена средства из Покрајинског буџета у износу од 200 хиљада динара за суфинансирање пројекта ревитализације рамова и израде нових рамова за слике из збирке Галерије.

 11. 200.000 динара из покрајинског буџета

  — Покрајински секретаријат за културу доделио Галерији средства за финансирање трошкова набавке рачунара са монитором осетљивим на додир.

 12. Ноћ за памћење

  — У склопу манифестације „Ноћ музеја”, 15. маја, од 18 часова до 2 после поноћи, Галерију посетило 720 посетилаца.

 13. Сликарство драматике и страсти

  — Нову тематску изложбу аутора Небојше Васића у изложбеном простору у приземљу Галерије отворио у петак, 30. априла, историчар уметности Игор Рил.

Ауторска права © 2002—2024 Галерија „Милан Коњовић” СомборВеб дизајн и програмирање Тацит