ЛогоНајвећа колекција дела чувеног српског сликара експресионисте

Дечја недеља у Галерији

Дечја недеља 2022. године, под слоганом „Шта детету треба да расте до неба”, одржана је у Републици Србији од 3. до 9. октобра у организацији Пријатељи деце Србије.

Дечја недеља у Галерији

Да би деца живела у подстицајном  и сигурном окружењу у коме могу да остваре максимум својих потенцијала, у атмосфери пуног поштовања дечијих права неопходно је да сви друштвени актери  раде заједно на подршци породици и  родитељству, чиме се обезбеђује достојанствен живот  и подстицај породици и деци која у њој одрастају.

Током трајања овогодишње „Дечије недеље” нашу установу посетиле су бројне групе деце предшколског, основношколског и средњошколског узраста.

Наши најмлађи и најслађи посетиоци упознали су се са именом делом  великог сликара Милана Коњовића.  Водичи, едукатори и сви остали запослени, свакој групи посветили  су  пуно пажње, а оно што је  годило свима и пријатно нас све изненадило, то је долазак деце из основних школа из  насељених места која припадају Граду Сомбору. Неки од њих никада нису били у установама културе као што је наша, па је едукаторски програм трајао током целе недеље, од раних јутарњих до касних поподневних сати.

Посетиоци током дечје недеље

Захваљујемо се свим васпитачицама, учитељицама, наставницима, педагозима, психолозима и свим осталим учесницима, са којима наша галерија има дугогодишњу и веома лепу сарадњу, која се манифестује током целе године, а посебно у току трајања „Дечије недеље”.

Дечјих питања је било безброј, а ево и неколико цитата из наше Књиге утисака:

Најлепше нам је било кад нам је чика причао
Волимо да идемо са васпитачицама у Галерију
Свима нам је било лепо
Волимо слике на којима су жита и сунцокрети
Волимо Милана Коњовића зато што је Сомборац
Волимо и ми да цртамо

Поносни смо и на број од 1.258 посетилаца у току трајања ове манифестације.

Ауторска права © 2002—2023 Галерија „Милан Коњовић” СомборВеб дизајн и програмирање Тацит