ЛогоНајвећа колекција дела чувеног српског сликара експресионисте

Мултимедијални пројекат „Милан Коњовић – инспирација данас”

По окончаном конкурсу Града Сомбора „Средства за програме за децу”, Удружењу грађана „Мој Сомбор”, одобрена су средства за мултимедијални пројекат „Милан Коњовић — инспирација данас”.

Партнери у овом пројекту су основне школе са територије Града Сомбора и Галерија „Милан Коњовић”.

Кроз наведени пројекат жели се боље упознавање деце основношколског узраста, са радом и делом овог познатог српског и светског, а пре свега, великог сомборског сликара.

Основним школама са територије Града Сомбора достављен је допис у коме се тражи да се изабере по један ученик из сваке школе (од петог до осмог разреда) који би био учесник у наведеном пројекту и име наставника ликовне културе који ће га пратити.

Ова радионица ће бити одржана 18. новембра 2010.године (четвртак), у трајању од 10 до 14 часова у просторијама Галерије.

Радионица ће се одвијати у неколико сегмената:

Сви радови биће обухваћени каталогом и презентовани на заједничкој изложби, на којој ћемо прогласити најуспешније и доделити одговарајуће награде, а позваћемо све учеснике, директоре школа које су учествовале, родитеље, грађане Сомбора… укратко, све љубитеље савременог уметничког стваралаштва намењеног деци, а свима онима који воле наш Сомбор.

Ауторска права © 2002—2024 Галерија „Милан Коњовић” СомборВеб дизајн и програмирање Тацит