200.000 dinara iz pokrajinskog budžeta

25.05.2010.

Pokrajinski sekretarijat za kulturu raspisao je konkurs za sufinansiranje tekućih popravki i održavanje zgrada, objekata i opreme i nabavku nove opreme za ustanove kulture na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Rešenjem Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Galeriji su dodeljena sredstva u iznosu od 200.000,00 dinara za finansiranje troškova nabavke opreme — opremanje foto–galerije, čime će se inovirati stalna izložbena postavka slika.

Galerija u svojoj zbirci poseduje 1.084 dela našeg slavnog srpskog slikara, a ne postoji mogućnost da se fizički prikažu istovremeno sva dela, tako da su se publici dela do sada prezentovala putem stalnih i povremenih tematskih postavki.

Obzirom da se radi o legatu Gradu Somboru, Pokrajinski sekretarijat za kulturu iz Novog Sada je imao razumevanja i dovoljno sluha da bi se odobravanjem ovakvog projekta brojnim domaćim i inostranim posetiocima mogao približiti kompletan opus Milana Konjovića iz fundusa Galerije „Milan Konjović”, te će se ovim sredstvima nabaviti računar sa monitorom osetljivim na dodir.

Na ovaj način posetioci Galerije moći će da pogledaju i fotografije slika koje trenutno nisu izložene.

Suvenirnica

Publikacije
Publikacije