Izložba „Milan Konjović: 1 slikar, 15 fotografa, 30 umetničkih dela“ u Galeriji „Milan Konjović“

03.10.2015.

U prisustvu brojnih zvanica, sinoć je u Galeriji „Milan Konjović“ otvorena izložba „Milan Konjović: 1 slikar, 15 fotografa, 30 umetničkih dela“.

Zvanice je prvo na otvaranju pozdravio Peter Mraković, direktor Galerije, a ispred magazina „Lepota i zdravlje“ prisutne je pozdravila Jelena Savić koja je i predstavila fotografe – učesnike projekta. O životu i slikarskom opusu Milana Konjovića govorio je Nebojša Vasić, stručni saradnik Galerije.

Izložbu je otvorio Slaviša Grujić, pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje.

Projekat – izložba obuhvata 15 remek-dela Milana Konjovića iz Galerije u Somboru. Petnaest savremenih srpskih fotografa - učesnika projekta, snimilo je savremenu crno-belu ili kolor fotografiju kao reminiscenciju na jednu od Konjovićevih slika izloženih u somborskoj galeriji. U projektu učestvuju fotografi Vukica Mikača, Dragan Kujundžić, Aleksandar Radoš, Jaroslav Pap, Đorđe Arambašić, Milica Mrvić, Bojana Andrić, Radivoj Hadžić, Aleksandar Kamasi, Mirko Tabašević, Luna Jovanović, Senja Vild, Boris Bajčetić, Predrag Uzelac i Danilo Mijatović.

Projekat se sprovodi u saradnji sa „Color Press” grupom i magazinom „Lepota i zdravlje”. Projekat su pomogli Pokrajinski seretarijat za kulturu i informisanje Autonomne Pokrajine Vojvodine kao i Grad Sombor.

 

Izložba je otvorena do 16. oktobra 2015.

Suvenirnica

Publikacije
Publikacije