KONjOVIĆ U UŽICU

17.10.2019.

“KONjOVIĆ U UŽICU“

U okviru manifestacije „Dana grada“, u Gradskoj galeriji u Užicama, u saradnji sa Ustanovom za kulturu Galerijom „Milan Konjović“ iz Sombora, organizovana je tematska izložba od 43 slika pod nazivom „Povratak koloritu“.

Ona obuhvata kolorističku fazu u stvaralaštvu Milana Konjovića. Izložba je otvorena, 08. oktobra 2019. godine, sa početkom u 19 časova u prisustvu medija i brojne publike, ljubitelja likovne umetnosti i kulture, zainteresovane za ovaj izuzetan kulturni događaj.

Interesantno je napomenuti da Milan Konjović za života, nikada nije samostalno izlagao u Užicama. Na otvaranju izložbe govorili su: dipl. prof. Zoran V. Cvetić, direktor Gradske galerije Užice, mr Milena Rackov Kovačić, direktorka Galerije „Milan Konjović“, gradonačelnik Tihomir Petković i Nebojša Vasić, kustos GMK, autor izložbene postavke.

 

Zbog velikog broja gostiju, najavljenih stranih ambasada , škola iz cele Srbije i iz inostranstva, izložba će biti otvorena do kraja meseca.

Gradska galerija u Užicama osnovana je 1990. godine, galerija se bavi izlaganjem dela moderne i savremene umetnosti, a organizuje i izložbe inostranih autora, kao i slavnih velikana sa naših prostora.

Suvenirnica

Publikacije
Publikacije