Noć za pamćenje

17.05.2010.

Noć za pamćenje

Galerija „Milan Konjović” se i ove godine uključila u, kod publike omiljenu, kulturnu manifestaciju pod nazivom „Noć muzeja”.

Subota, 15. maj, bila je, kao i mnogim od 48 gradova u Srbiji, noć za pamćenje. Uprkos kišnoj i hladnoj noći, smenjivale su se grupe naših sugrađana, kao i gosti koji su se te noći zatekli u našem gradu.

U 18 časova otvorena su galerijska vrata, izložbom otvorenom uoči samog prvomajskog praznika sa 28 pejsaža, urađenih tehnikom ulja na lesonitu, u prizemnom delu zgrade, a na spratu nalazi se deo Stalne galerijske postavke, takođe dostupan posetiocima. U holu galerije, neprestano su se prikazivali filmovi Božidara Kalezića i Mihajla Sekulića, koji na vrlo interesantan način prikazuju Milana Konjovića kako uživo slika, priča, portretiše, što je nesumnjivo izazvalo veoma veliku radoznalost i oduševljeno privlačilo posetioce tokom cele noći, kojih je bilo, ni manje ni više, već tačno 720.

Bilo je vrlo uzbudljivo sve do 2 sata posle ponoći, a zadovoljstvo je bilo veliko i zaposlenima, jer su i ostali dani u Galeriji ispunjeni zanimanjem za ovu ustanovu, uvek sa zavidnom posećenošću.

Suvenirnica

Publikacije
Publikacije