Održan Okrugli sto o Konjoviću i otvorena 14. stalna postavka GMK

28.09.2016.

Juče, 28.09.2016., je održan Okrugli sto o Konjoviću i otvorena je 14. stalna postavka Galerije pod nazivom „Kontinuitet modernosti u slikarstvu Milana Konjovića“.

Na Okruglom stolu, održanom u Velikoj sali Stare gradske kuće u Somboru, okupljenima su se obratili Milena Rackov-Kovačić, vd direktor ispred Galerije „Milan Konjović“ uz učešće Save Stepanova, Irme Lang i Saše Radojčića.

sa Okruglog stola

Nakon Okruglog stola, u prostorijama Galerije „Milan Konjović“, otvorena je 14.stalna postavka galerije. Izložbu pod nazivom „Kontinuitet modernosti u slikarstvu Milana Konjovića“ otvоrila je Dušanka Golubović, gradonačelnica grada Sombora.

Dušanka Golubović, gradonačelnica grada Sombora

Okupljenima su se obratili još i Sava Stepanov, autor izložbe, Miroslav Štatkić, pokrajinski sekretar za kulturu APV kao i Dimitrije Tadić, savetnik u Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije. Ispred Galerije prisutnima se obratila Milena Rackov-Kovačić, vd direktora.

Sava Stepanov

Miroslav Štatkić

Dimitrije Tadić

Milena Rackov-Kovačić

Posetioci mogu izložbu posetiti svaki radni dan i to od utorka do petka od 8:00-19:00, kao i subotom i nedeljom od 9:00-13:00.

Suvenirnica

Publikacije
Publikacije