Otvorena izložba u Oficirskom domu u Nišu

24.08.2017.

U utorak 22.08.2017.godine u 20 časova u niškom Oficirskom domu otvorena je izložba slika Milana Konjovića  jednog od naših najznačajnijih umetnika XX veka, pod nazivom “Kontinuitet u umetničkom stvaralaštvu Milana Konjovića“.

Autor izložbe kustos Nebojša Vasić odabirom od tridesetpet umetničkih dela predstavio je hronološki umetničko stvaralaštvo Milana Konjovića kroz sedam razvojnih faza od 1913-1990.godine.

Kustos Nebojša Vasić,kustos Radmila Lazarević Kostić, direktor Emilija Bilić Ćoćić,direktor Milena Rackov Kovačić

Na svečanom otvaranju izložbe mnogobrojnoj publici  obratili su se: direktor galerije „Savremene liokvne umetnosti“ u Nišu gospođa Ema Bilić Ćoćić, direktor galerije „Milan Konjović“  gospođa Milena Rackov Kovačić i autor izložbe kustos Nebojša Vasić koji je prisutne upoznao sa umetničkim stvaralaštvom Milana Konjovića. Interesantno je pomenuti da je poslednji put Milan Konjović izlagao u Nišu sedamdesetih godina prošlog veka, tako da je ova izložba pobudila veliko interosvanje šire javnosti, novinara i lјubitelјa likovne umetnosti i kulture u Nišu. Izložba će biti otvorena do 6. septembra ove godine.

Suvenirnica

Publikacije
Publikacije