Sufinansiranje revitalizacije ramova

06.08.2010.

Pokrajinski sekretarijat za kulturu raspisao je Konkurs za sufinansiranje projekta u oblasti zaštite kulturnog nasleđa u APV u 2010. godini. Nakon okončanja konkursnog postupka, Rešenjem ovog sekretarijata, somborskoj Galeriji „Milan Konjović”, dodeljena su sredstva u iznosu od 200 hiljada dinara za sufinansiranje projekta revitalizacije ramova i izrade novih ramova za slike iz zbirke Galerije.

Započinjanjem realizacije ovog Projekta, slike Milana Konjovića moći će se izlagati publici sa većim stepenom zaštite, većim stepenom originalnosti, kao i kompletiranjem celokupnog opusa originalna dela Milana Konjovića, adekvatnim uramljivanjem, kao i mogućnošću postavljanja većeg broja tematskih izložbi, s opremljenim radovima.

Cilj Projekta je zaustavljanje propadanja originala dela Milana Konjovića, na ručno obrađenim i urađenim ramovima, te dalje opremanje slika, koje do dan–danas, stoje još uvek neopremljena.

Naime, prvenstveno se radi o tridesetak dela Milana Konjovića koja su nastala u periodu od 1912. godine pa do 1940. godine, a koja nisu adekvatno opremljena u originalnim ramovima ili ih je potrebno revitalizovati.

Nakon obraćanja Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture u Novom Sadu, sa zahtevom za izradu replika ramova, Zavod je dostavio odgovarajuću specifikaciju, sa kojom je učestvovano na već navedenom Konkursu, na osnovu čega je konkursna komisija i rešila da našoj Galeriji koja je i legat, dodeli 200 hiljada dinara za ove namene.

Suvenirnica

Publikacije
Publikacije